tis 06 mars | Granada

Granada - Malaga - Gibraltar 4 dagers resa

GRANADA – MALAGA & GIBRALTAR. Den 6.3 – 9.3.2018. Anmälan senast den 6.2 2018 - Kontakta kansliet/kontoret för frågor angående deltagande. Medlemspris: € 320.- (övriga € 360.-) Tillägg för enkelrum: € 80.- Hemsidan är nå endast öppen för restbetalning av tidigare anmälda resenärer
Registrering är stängd
Granada - Malaga - Gibraltar 4 dagers resa

Tid och plats

06 mars 2018 00:00 – 09 mars 2018 00:00
Granada, Granada, Spanien

Om evenemanget

GRANADA – MALAGA & GIBRALTAR

Den 6.3 – 9.3.2018 (tisdag – fredag)

Anmälan senast den 6.2 2018

Medlemspris: € 320.- (övriga € 360.-) Anmälningsavgift € 100.-

Tillägg för enkelrum: € 80.-

Om ni resar ensam, och inte har bokat enkelrum, bör det noteras att om det vid anmälans slut inte finns någon möjlighet att dela ett rum med någon annan i resegruppen, måste man betala tillägget för enkelrum för att delta i resan. Detta kommer ni att informeras om, omedelbart efter den sista dagen för anmäldan.

Upptäcktsresa med historia.

Andalusiens historia är en mytomspunnen berättelse med sina antika städer. En gång i tiden lockades fenicier och romare hit. Därefter kom morer som blev kvar under århundraden. Där Sierra Nevadas berg möter slättlandet ligger den gamla staden Granada som var huvudstad i ett moriskt kungadöme omfattande dagens provinser Almería och Málaga. Vi fâr se och veta lite mer om “Al Andalus” och dess städer. På en tur längs kusten mot porten till Medelhavet besöker vi Gibraltar, en gång i tiden spanskt territorium men som på 1700-talet blev brittisk kronkoloni.

Program:

6.3 Avresa frân Torrevieja mot Granada , med en kaffepaus efter vägen. Efter incheckning på vårt hotell blir det lunch. Därefter gör vi en rund-tur I staden med lokal guide, likaså en promenad med besök i katedralen. Alternativt är det möjligt att besöka Alhambra eller Generalife på egen hand.

7.3 Efter frukost går vår färd vidare mot Málaga via Antequera, och ser bl a den moriska fästningen och det blir tid för besök på en bodega med “tapas”. Väl i Málaga gör vi en rundtur i staden och ser det moriska Alcazaba. Det blir tid för egna strövtåg. Málaga är ju den stad där Pablo Picasso en gång föddes och man kan besöka hans museum på egen hand. En kort resa gör vi till Torremolinos för incheckning på hotellet och sedan väntar en gemensam middag. 8.3 Frukost på hotellet . Därefter en utflykt efter kusten till Gibraltar, ett stycke England på Iberiska halvön. Vi passerar solkusten med många kända städer som Fuengirola, Marbella och Estepona . Vid gränsstaden La Línea blir det en promenad för att därefter passera passkontrollen och man träder in på engelsk mark. Besöket här blir på egen hand. Lokala bussar finns om man inte vill promenera in via “The Main Street”. Mot eftermiddagen vänder vår buss tillbaka till hotellet där en välbehövlig middag väntar.

9.3 Efter frukost börjar det bli dags för hemresa. På vägen tillbaka gör vi ett besök I staden Nerja, berömd bl a för sin “Balcón Mediterráneeó” och därefter Almería. Lunch på en av stadens restauranger och vi passar på att se en del av staden Almería, där vi kan skymta lite mer av det moriska arvet I gatorna kring fästningen Alcazaba.

För resans genomförande krävs minst 25 personer.

OBS! Giltigt pass eller liknande ID handling krävs

Bemärk !!!

Pâstigningsplatser tid

Shell / Ford .......................07.40

La Zenia /Consum.............08.00

I resans pris ingâr: Buss t/r, hotell 4*, 1 natt i Granada samt 2 nätter i Torremolinos , halvpension, dagsutflykt till Gibraltar, besök på bodega med tapas, guide och entré katedralen i Granada samt i övrigt enligt ovanstående program. Försäkring och klubbens reseledare.

Biljetter
Pris
Antal
Totalt
 • Medlemmar - rest-summa
  €220
  €220
  0
  €0
 • Tillägg enkeltrum
  €80
  €80
  0
  €0
 • Övriga - restsumma
  €260
  €260
  0
  €0
Totalt€0

Dela detta evenemang