Nyhetsbrev La Marina

Som ni säkert redan uppmärksammat har smittspridningen sjunkit drastiskt här i Spanien, och alldeles speciellt i Valenciaregionen, där vi bor. Den allra senaste siffran visar att Valenciaregionen har 39 smittade per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna. På de orter där våra medlemmar bor och verkar, ser siffrorna ännu bättre ut. Per den 16 mars hade Guardamar och Torrevieja 0 positiva PCR-tester, det vill säga inga bekräftade fall alls under de senaste 14 dagarna. I San Fulgencio fanns 2 bekräftade fall och i Santa Pola 11 bekräftade fall under de senaste 14 dagarna.


Trots den goda utvecklingen håller regionledningen fast vid de strikta restriktionerna. Vi får resa fritt inom regionen men inte röra oss utanför denna. Vi har utegångsförbud mellan kl. 22.00 och 06.00. Barer och restauranger måste stänga kl. 18.00 och man får vara högst fyra gäster per bord. Affärerna får vara öppna till högst kl 20.00 förutom livsmedelsaffärer och apotek, som får ha längre öppettider. Överallt finns begränsningar om hur stor andel av utrymmet som får användas. Man får inte heller i övriga sammanhang umgås fler än fyra personer och då på allmän plats. Hemma får bara de som sammanbor umgås, så vi får alltså inte ta emot några gäster. Naturligtvis gäller också de gamla reglerna om ansiktsmask, handtvätt och handsprit. De flesta invånarna verkar tycka att det är okey att vidhålla de stränga reglerna, allt för att undvika en ny negativ vändning.


Varmt och soligt de flesta dagarna

Även om vi idag har ett hiskeligt väder med stora regnmängder, så har vi haft en otroligt fin vinter med mycket sol och skön sommarvärme, något som naturligtvis underlättat i restriktionstiderna.

Klubbverksamhet med Petancaspel med start 23/3

Club Nordico La Marina har redan tjuvstartat Petancaspel med en mindre grupp under några veckor. Nu startar vi upp på riktigt igen med Petancaträning tisdagar och torsdagar. Under mars månad ses vi mellan kl. 13.00 och ca 14.30. Därefter ändrar vi tiden till tisdagar och torsdagar mellan kl. 10.00 och ca 11.30. Vi försöker försäkra oss om att bedriva verksamheten så Coronasäkert som möjligt, så att vi alla kan känna oss trygga i våra aktiviteter.Vi får samlas högst 4 personer på en bana. Vi vill därför att ni lämnar en föranmälan inför varje tillfälle. Vi kommer därefter att sätta samman grupper om fyra personer och hänvisa till en specifik bana. Vi spelar båda omgångarna i samma grupp och på samma bana.


Vi kommer också att ställa fram stolar för fyra personer/bord och med två meter mellan borden så att vi kan ta paus enligt rådande restriktioner.


Föranmälan till det första tillfället tisdag 23 mars lämnas per mail till clarsson0@gmail.com senast 21/3. Därefter kan ni som vill anmäla er till nästkommande träningstillfälle antingen göra det på en blankett på Petancabanan eller via samma mailadress.


Affischer med gruppsammansättning och information om vilken bara ni ska spela på finns på containern, när ni kommer på tisdag.


Biblioteket

Under Petancatiderna tisdagar och torsdagar öppnar vi gärna klubblokalen så att ni kan låna böcker.


Äventyrsgolf

Vi är en liten grupp som vill spela Äventyrsgolf på måndag 22 mars ( med start på Greenlands kl. 11.30), om vädret så tillåter, annars skjuter vi upp till ett senare tillfälle.


Reglerna på Greenlands stämmer väl överens med de allmänna restriktionerna. Vi får vara högst 4 personer på varje bana. likaså sitter vi 4 personer vid varje bord utomhus förstås, om vi vill äta där. Vill ni delta? Maila i så fall till clarsson0@gmail.com senast fredag 19/3 kl. 19.00, så att vi hinner reservera plats där.


Nystart för gympa eller andra idéer om verksamhet?

Anmäl intresse, så försöker vi starta igen.

Hälsning

Carina och Janne

126 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

© 2020 Club Nordico